Screening van uw ogen

Het belang van regelmatig oogonderzoek
Geen klachten? Laat uw ogen toch regelmatig controleren!

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 25% van de mensen slecht ziet zonder dat zij dit zelf in de gaten hebben, 14% ziet dermate slecht dat het bijna onverantwoord is om aan het verkeer deel te nemen.

Slecht gaan zien is een proces dat zeer langzaam verloopt, waardoor men niet in de gaten heeft dat we slechter zijn gaan zien. De belangrijkste reden voor mensen om naar de opticien te gaan is meestal dan ook dat ze door anderen op het slechte zien zijn gewezen. Het laatste bezoek was dan meestal ook meer dan 4 jaar geleden.

Bij Optiek Ten Hoopen in Almelo kijken we niet alleen naar de sterkte maar ook naar de gezondheid van het oog, veel kijkklachten worden veroorzaakt door beginnende oogaandoeningen zoals staar, glaucoom en macula degeneratie.
Hiervoor gebruiken we o.a. onze Funduscamera.

Een andere oorzaak van slecht zicht kan veroorzaakt worden door de zon.
Een laagstaande zon of de weerspiegeling van de zon op een nat wegdek kunnen voor nare en hinderlijke schitteringen zorgen.

Om dit te voorkomen is het gebruik van een goede zonnebril erg belangrijk.
Let bij de aanschaf van een zonnebril op de lichtdoorlaatbaarheid en de mate van filtering van de schadelijke UV stralen.
Een zonnebril met een goed UV filter beschermt uw ogen veel beter, het is te vergelijken met de zonnecrème waarmee u uw huid beschermd.
Bij Optiek Ten Hoopen in Almelo kunnen wij u alles over de bescherming van goede zonnebrillen vertellen. Een groot gedeelte van de zonnebrillen uit onze collectie kunnen wij ook op sterkte maken, zelfs de sterk gekromde brillen kunnen tegenwoordig, met de allernieuwste slijptechnieken, van glazen op sterkte worden voorzien.

Dus ook al heeft u geen klachten laat uw ogen regelmatig controleren!

Optiek Ten Hoopen
Grotestraat 119
7607 CH te Almelo

Telefoon: (0546) 814876
Email. info@optiektenhoopen.nl

Openingstijden:
maandag gesloten
dinsdag 9.30 tot 18.00 uur
woensdag 9.30 tot 18.00 uur
donderdag 9.30 tot 21.00 uur
vrijdag 9.30 tot 18.00 uur
zaterdag 9.30 tot 17.00 uur

 

 

Subonderdelen:
- Het oog
- Oogaandoeningen
- Screening
- Externe informatie
- Oogtesten


Foto van uw netvlies

Vanaf heden kunt u bij Optiek Ten Hoopen terecht voor een uitgebreidde screening van uw netvlies. Middels een nieuwe Funduscamera zijn wij in staat om een foto te maken van uw netvlies. Deze hoge resolutie foto's zullen door onze optometrist worden beoordeeld. Indien er aanwijzingen zijn voor niet pluis situaties, zullen wij u doorverwijzen naar de huisarts of rechtstreeks naar de oogarts. Klik op meer informatie voor het belang van screening van uw netvlies.

meer info...
copyright © Optiek Ten Hoopen. Alle rechten voorbehouden.