Foto van uw Netvlies

Aan de achter- binnnenzijde van uw oog bevind zich het netvlies. Deze is verantwoordelijk voor het omzetten van licht naar impulsen. Zie ook de anatomie van het oog.

Aangezien het netvlies ons veel kan vertellen over de algehele gezondheid en met name de gezondheid van uw ogen, is een periodieke controle van het netvlies aan te bevelen.

Fundusfotografie vindt in de ziekenhuizen al jaren op grote schaal in Nederland plaats ter vroege opsporing van netvliesafwijkingen zoals Macula Degeneratie, Bloedingen e.d.. Bij mensen met diabetes wordt dit periodiek gedaan en blijkt het een betrouwbare screeningsmethode te zijn.

Bij Optiek Ten Hoopen zijn wij in staat middels een digitale Funduscamera hoge resolutie foto's te maken van uw netvlies. Hierop is in een vroeg stadium zichtbaar of er afwijkingen in het netvlies ontstaan die het gezichtsvermogen bedreigen.

Doel van het onderzoek
Met een fundusfoto kunnen oogproblemen worden opgespoord. Door deze afwijkingen in het oog tijdig te constateren, kan er in een vroeg stadium behandeling worden ingesteld. Daarom is het belangrijk jaarlijks een fundusfoto te laten maken.


Het maken van een fundusfoto
Met een speciale funduscamera wordt van elk oog een foto gemaakt. Dit is geheel pijnloos. Het totale onderzoek duurt ongeveer 5 minuten. In de meeste gevallen kunnen de foto's genomen worden, zonder dat uw ogen gedruppeld moeten worden. In sommige gevallen is het nodig dat u druppels in uw ogen krijgt om de pupillen te verwijden. In dat geval ziet u wazig gedurende een aantal uren en zijn uw ogen extra gevoelig voor licht. Het is daarom aan te bevelen een zonnebril bij u te hebben en u te laten vergezellen door iemand die u naar huis kan brengen.

Meenemen
Als u contactlenzen draagt, dan dient u deze uit te doen voor het maken van de foto's. Neemt u daarom uw lenzenhouder mee. Als uw ogen gedruppeld moeten worden, kunt u gedurende een aantal uren uw lenzen niet dragen. Daarom raden wij u aan een bril mee te nemen. Wanneer u oogdruppels gebruikt, neemt u deze dan mee. Vóór het onderzoek mag u de druppels normaal gebruiken zoals ze door uw arts zijn voorgeschreven.

Beoordeling netvlies
De foto's worden door de Optometrist beoordeelt. Indien er aanwijzingen zijn voor een niet pluis situatie, zullen wij u doorverwijzen naar de huisarts of rechtstreeks naar de oogarts.

Ook al heeft u geen klachten laat uw ogen regelmatig controleren!

 

Optiek Ten Hoopen
Grotestraat 119
7607 CH te Almelo

Telefoon: (0546) 814876
Email. info@optiektenhoopen.nl

Openingstijden:
maandag - gesloten
dinsdag - 9.30 tot 18.00 uur
woensdag - 9.30 tot 18.00 uur
donderdag - 9.30 tot 21.00 uur
vrijdag - 9.30 tot 18.00 uur
zaterdag - 9.30 tot 17.00 uur

Ontspannend kijken

Kijkt u niet ontspannen met uw multifocale brillenglazen?

rvt Kom dan eens vrijblijvend bij ons langs en ontdek onze Relaxed Vision Terminal. Met deze Terminal scannen wij uw hoofd met bril, na een nauwkeurige oogmeting. Het garandeert een uiterst nauwkeurige centrering en perfect maatwerk bij de productie van brillenglazen.


meer info...Optiek Ten Hoopen

Telefoon: (0546) 814876

Email. info@optiektenhoopen.nl

Openingstijden:
maandag gesloten
dinsdag 9.30 tot 18.00 uur
woensdag 9.30 tot 18.00 uur
donderdag 9.30 tot 21.00 uur
vrijdag 9.30 tot 18.00 uur
zaterdag 9.30 tot 17.00 uur

copyright © Optiek Ten Hoopen. Alle rechten voorbehouden.