Glaucoom

Wat is glaucoom?

glaucoomBij glaucoom (groene staar) is meestal de oogdruk verhoogd. Dit ontstaat doordat de aan- en afvoer van het kamerwater (een vloeistof die in het oog wordt gevormd) niet in balans is..

Omdat de aanmaak van kamerwater steeds doorgaat, wordt er langzamerhand een overdruk opgebouwd. Hierdoor worden in het achterste oogsegment de zenuwvezels van de oogzenuw gekneusd. Deze ziekte ontwikkelt zich vaak jarenlang zonder opgemerkt te worden. Bij glaucoom voelt men geen pijn maar het veroorzaakt langzaamaan uitval van het gezichtsveld.

Indien glaucoom in een vroeg stadium wordt ontdekt, kan het heel goed worden behandeld.

Glaucoom kan erfelijk zijn. Het is dan ook van belang om uw oogdruk regelmatig te laten opmeten bij uw opticien of de oogarts.

 

 

 

 

 

Subonderdelen:
- Het oog
- Oogaandoeningen
- Screening
- Externe informatie
- Oogtesten


Foto van uw netvlies

Vanaf heden kunt u bij Optiek Ten Hoopen terecht voor een uitgebreidde screening van uw netvlies. Middels een nieuwe Funduscamera zijn wij in staat om een foto te maken van uw netvlies. Deze hoge resolutie foto's zullen door onze optometrist worden beoordeeld. Indien er aanwijzingen zijn voor niet pluis situaties, zullen wij u doorverwijzen naar de huisarts of rechtstreeks naar de oogarts. Klik op meer informatie voor het belang van screening van uw netvlies.

meer info...
copyright © Optiek Ten Hoopen. Alle rechten voorbehouden.