Optiek Ten Hoopen anno 1910

OldenkotteHet begon allemaal in het begin van de negentiende eeuw. De heer Ten Hoopen opende zijn winkel aan het Marktplein in Almelo.

Na enige jaren werd de onderneming Ten Hoopen overgenomen door de heer Wening. Hij breidde het optiekgedeelte al snel uit en maakte uiteindelijk zelf zijn eigen brillenglazen.

In 1950 werd de winkel Ten Hoopen welke bestond uit Optiek en Horlogerie overgenomen door de heer Oldenkotte. Enkele jaren later moest de winkel zich verplaatsen uit het Marktplein en vestigde zich in de Grotestraat Zuid van Almelo.

In 1989 kwam zijn dochter Astrid bij de onderneming Ten Hoopen en was vastberaden om er een succesvolle optiekwinkel van te maken.

Langzaam ging de heer Oldenkotte zich meer op de achtergrond begeven en werd uiteindelijk besloten om het juweliersgedeelte te stoppen en volledig als Opticien verder te gaan.
Astrid heeft dit met succes tot een erkend optiekbedrijf in de regio gemaakt.
In 2007 kon Astrid om gezondheidsredenen de winkel voorlopig niet meer runnen.

Na enkele pogingen om met personeel de winkel draaiende te houden heeft Astrid besloten om er een nieuwe gedreven partner op te zetten. Ondanks dat het een roerige periode is geweest, zijn wij nu vastberaden om het succes van Astrid voort te zetten.

Kwaliteit in producten en dienstverlening - Professionele oogzorg - en de nieuwste mode op het gebied van kwalitatieve brilmonturen voor een betaalbare prijs zijn onze speerpunten.

 


winkel 1950

copyright © Optiek Ten Hoopen. Alle rechten voorbehouden.